Технар Носенко в політиці – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Технар Носенко в політиці – "ПоліТроль" аналізує програми кандидатів у президенти

Радіо Промінь і Школа політичної аналітики Могилянки презентують радіосеріал "ПоліТроль". Молодіжну складову програм кандидатів у президенти аналізують через призму гумору та легкої сатири двоє політичних тролів.

Серія 30

"Технар Носенко в політиці"

ПоліТроль Антон Суслов:

– Сергій Михайлович Носенко народився у стольному місті Києві в 1969 році.

Технарі поза політикою? А от і ні! Сьогоднішній кандидат закінчив у 1992 році магістратуру в галузі комп’ютерних наук і систем автоматизованого проектування Національного технічного університету "Київський політехнічний інститут". У 2001 році засумував за навчанням і отримав ступінь магістра в галузі управління міжнародними економічними відносинами в Українській академії зовнішньої торгівлі. Де вони ці заклади знаходять?

З 1994 по 2011 Сергій Носенко обіймав керівні посади в міжнародному фінансовому холдингу, а згодом приєднався до начебто міжнародної інвестиційної компанії, яка, щоправда, має лише український сайт. Звісно, усі серйозні міжнародні компанії заводять сайти ТІЛЬКИ на українському домені.

Пан Сергій – один із засновників громадської організації "Розвиток", яка займається створенням мережі креативних хабів по всій Україні. Креативно як для кандидата в Президенти!

Політична кар’єра Сергія Носенка тісно пов’язана з іншим кандидатом – Валентином Наливайченком. Настільки тісно, що навіть фото пана Сергія та окремі факти з його біографії можна знайти на сайті партії Наливайченка. Обіймав посаду координатора з економічних питань "Антикорупційного руху Валентина Наливайченка", був помічником цього політика на громадських засадах у Верховній Раді 7 скликання.

Сергій Михайлович – як і годиться для кандидатів у президенти – людина небідна. Володіє двома квартирами у Києві, земельною ділянкою біля столиці, 3-ма автомобілями. Хто багато працює, той багато заробляє – з таким підходом пан Сергій заробив за 2017 рік майже 7,5 млн гривень. Під ліжком та в банку кандидат зберігає: понад мільйон гривень, близько 50 тис доларів та 40 тис євро. Не так вже і багато – він же просто кандидат!

Режисер політичних студій Станіслав Шулімов:

– У програмі пана Носенка слово "молодь" підпало під таке собі табу, бо з’являється воно лише один раз. Тим не менш, є окремі пункти, які дотично стосуються молодіжної сфери, зокрема він пише, що "кожен громадянин України повинен відчути переваги розбудови бізнесу або роботи у власній країні". Пан Носенко вже точно відчуває переваги, бо за минулий рік він заробив 7,5 млн гривень, а цього, мені здається, вистачить на 15-ох людей.

Він пише, що виступає за право вільного володіння окремими видами вогнепальної зброї для громадян України. Зокрема громадяни мають право захищати себе, своїх рідних та своє майно. Ну, досить по-молодіжному, бо сьогодні точиться досить багато розмов щодо легалізації зброї.

Також пан Сергій пише, що система оподаткування повинна бути максимально спрощена, а всі податкові та митні ставки – уніфіковані. Тут він уже заходить на поле пана Балашова.

Щодо сучасної соціальної політики, то, як він пише, "можливості держави у соціальних проектах прямо залежать від економічних успіхів – і це повинен усвідомити кожен громадянин". Скажімо так, від усвідомлення не приходить нічого нового. Ми можемо усвідомити, але що з цим далі буде?

Також він пише, що відстоює монетизацію усіх пільг, які держава надає громадянам, та перехід до накопичувальної системи пенсійного забезпечення. Знову ж таки, мені не дуже зрозуміло, як це буде відбуватися. Я переконаний, що питання пенсії – воно також молодіжне, але дуже на перспективу.

Також пан Носенко пише про реформу медицини, хоча хто зараз не пише про неї? Пише, що "це введення загальнообов'язкового медичного страхування". А от якщо хтось не хоче страхуватися? Будуть ловити всіх на вулиці і обов’язково страхувати? Також він пише, що "безкоштовної медицини не існує і існувати не може. На законодавчому рівні буде визначено перелік категорій громадян, страхування яких забезпечує держава, та перелік послуг, які у критичній ситуації може отримати людина, яка потребує невідкладної допомоги". Ну… Як і більшість кандидатів, він про це пише, але президент не має прямого впливу на цю сферу.

У програмі пана Носенка, зрештою, є слово "молодь", майже наприкінці, де він підбиває підсумки своєї програми. Він пише: "Економічне зростання України, сучасна інфраструктура для життя, роботи та розвитку особистості, високі доходи громадян стануть магнітами для молоді з окупованих територій". Я, щоправда, не знаю, чому мова йде тільки про молодь, а не про всіх людей з окупованих територій.

І що ще дуже гарно звучить, хоча це більше апеляція до емоцій – пан Сергій пише: "На Україну треба дивитись як на країну, яку ми залишимо своїм дітям, а не та місце, де жили наші батьки".

У попередніх серіях:

Серія 1. Геннадій Балашов та філософський камінь.

Серія 2. Роман "Трансформер" Безсмертний.

Серія 3. "І мертвим, і живим…" Ольги Богомолець

Серія 4. Інна Богословська та Срібна Україна

Серія 5. Віктор Бондар потребує відродження

Серія 6. У червоному кутку рингу Юрій Бойко

Серія 7. Влада народу і Олександра Ващенка

Серія 8. Толерантний Вілкул і ген гірника

Серія 9. Господар Габер з крилами

Серія 11. Чесний Гриценко і енергія сонця

Серія 12. Олександр Данилюк і 15 пенсіонерів

Серія 13. Піца, блокчейн, Дерев’янко

Серія 14. Добродомов ламає систему

Серія 15. Мир, порядок, Журавльов

Серія 16. Зеленський vs. Голобородько

Серія 17. Каплін на броньовичку

Серія 18. Міжгалактичний гетьман Кармазін

Серія 19. Вище неба з Іллею Кивою

Серія 20. "Фантазёр" Аркадій Корнацький

Серія 21. Патріотичні тести Кошулинського

Серія 22. Термінатор Кривенко

Серія 23. Правовий Купрій

Серія 24. Юлія Литвиненко та її діти

Серія 25. Олег Ляшко і снайпери НАБУ

Серія 26. "Попытка номер пять" Олександра Мороза

Серія 27. Джедай Наливайченко

Серія 28. Роман Насіров та всесильний плед

Серія 29. Андрій Цицерон Новак

 

Радіосеріал "Політроль" проаналізує передвиборчі програми усіх кандидатів у президенти України. Слухайте в ефірі Радіо Промінь по буднях о 9:40.

Фото Facebook.com