Три в одному: Перший театр покаже виставу "Аліса" за участі акторів, тіней та ляльок

Три в одному: Перший театр покаже виставу "Аліса" за участі акторів, тіней та ляльок

У Львові завтра, 19 березня, Перший театр та Британська рада в Україні представляють нову виставу цього сезону "Аліса" за мотивами твору Льюіса Керролла "Аліса в дивокраї". Про особливості спектаклю в ефірі Радіо Культура в програмі "Культура Live" розповів художній керівник Першого театру Юрій Мисак.

"У виставі Ірини Ципіної є три складових: живий план (де грають драматичні актори), театр тіней і ляльки. Задум Ірини — показати, як людина прагне залишатися собою або ж віднаходити себе у світі стереотипів, усталених форм, традицій, догм", — розповів Юрій Мисак.

Він нагадав, що два проекти від Першого театру стали переможцями минулорічного конкурсу британської драми Taking the Stage:  перший це "Аліса", а другий "П'ятидесятниця".

Нагадаємо, прем'єра вистави "Аліса", яка перемогла у конкурсі Taking the Stage 2018 від Британської Ради, відбулася в лютому. Постановниця Ірина Ципіна раніше зазначила, що ця вистава — це пошук себе: "Аліса вирішує бути інакшою, ніж усі, і вирушає вслід за білим кроликом, аби в кінці вигукнути "Я — справжня!" та здобути право утворити власний всесвіт". 

 

Слухайте повну версію тут.

Фото: Перший театр