Сімох службовців підозрюють у незаконному захоплені 138 земельних ділянок на Київщині — САП

Сімох службовців підозрюють у незаконному захоплені 138 земельних ділянок на Київщині — САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила 7 осіб про підозру у незаконному заволодінні 138 земельними ділянками загальною площею 13,2564 га, розташованими на Київщині. Про це йдеться у повідомленні САП на офіційній Facebook-сторінці.

Серед підозрюваних — 5 службових осіб Національної академії аграрних наук України та її структурних підрозділів, колишній начальник управління Головного управління Держземагенства в Київській області, та співробітник Служби безпеки України, який у період 2013-2014 років був радником президії Національної академії аграрних наук України.

Разом вони привласнили землі на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району вартістю майже 42,5 млн гривень.

Крім того, за даними слідства, службовці мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, вартістю 1 436 000,00 гривень.

Слідчими суддями на всі 144 ділянки накладено арешт, стосовно підозрюваних готуються клопотання про обрання запобіжних заходів.

Їх дії кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191, ч. 3 ст.15, ч. 5 ст. 191 КК України (“Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем”). Також дії трьох з семи підозрюваних додатково кваліфіковано за ч. 1 ст. 366 КК України (“Службове підроблення”).

 

Нагадаємо, нещодавно САП оголосила про підозру меру Одеси.

Фото: Асоціація міст України