Двоє українців та росіянин переправляли через кордон нелегальних мігрантів – ДПСУ

Двоє українців та росіянин переправляли через кордон нелегальних мігрантів – ДПСУ

Групу з восьми іноземців, які нелегально перетинали російсько-український кордон на околиці с. Розсипне Луганської області затримали оперативні співробітники Держприкордонслужби  повідомляють у відомстві
 
За інформацією оперативно-розшукових підрозділів Східного регіонального управління Держприкордонслужби, прикордонники Луганського загону зі складу Об’єднаних сил виявили та затримали вісьмох громадян В’єтнаму та Індії, яких планували переправити через державний кордон двоє громадян України. 
 
Прикордонники встановили, що організатором незаконної операції є громадянин Росії, який координував роботу своїх українських спільників телефоном, та повідомив їм, де і коли слід зустріти мігрантів, пообіцявши винагороду в сумі 650 доларів США. 
 
Також, завдяки виявленим медіафайлам на мобільному телефоні одного з іноземців, було встановлено, що нелегальні мігранти сплатили близько 3800 доларів США за те, що їх переправлять в Україну. Більшу частину цих грошей привласнив російський організатор злочину. 
 
Українські прикордонники повідомили російську сторону про затримання незаконних мігрантів на спільному кордоні, втім, незважаючи на беззаперечні докази порушення, російська сторона відмовилась приймати іноземців назад.
 
За даними Держприкордонслужби, слідчими підрозділами Національної поліції стосовно причетних осіб розпочато досудове розслідування за ст. 332 КК України ("Незаконне переправлення осіб через державний кордон України"). Крім того, на порушників державного кордону складено адміністративні матеріали за ч. 2 ст. 204 КУпАП ("Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України").
 
Нагадаємо, днями правоохоронні органи України, Чехії, Словаччини та Польщі провели спільну операцію з ліквідації транскордонного каналу переправки нелегальних мігрантів. 
 
Фото: ДПСУ