Правоохоронці перекрили канал нелегальної переправки мігрантів в ЄС — ДПСУ

Правоохоронці перекрили канал нелегальної переправки мігрантів в ЄС — ДПСУ

Правоохоронні органи України, Чехії, Словаччини та Польщі провели спільну операцію з ліквідації транскордонного каналу переправки нелегальних мігрантів. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.
 
"В ході здійснення заходів з викриття та ліквідації каналів нелегальної міграції на державному кордоні України з країнами Європейського Союзу правоохоронними органами України, Чехії, Словаччини та Польщі нейтралізовано транскордонне злочинне угруповання. Його чисельність сягала близько 35 осіб з громадян України, Узбекистану, В’єтнаму, Словаччини та Білорусі", — йдеться у повідомленні.
 
За даними прикордонників, правопорушники займалися незаконним переправленням вихідців з країн Півенно-Східної Азії через український кордон до суміжних країн, зокрема Словаччини, Польщі та Угорщини, з метою їх подальшої доставки до Німеччини.
 
 
Як зазначається у повідомленні, члени злочинного угруповання потрапили в поле зору правоохоронців навесні минулого року.
 
За повідомленнями оперативних підрозділів Держприкордонслужби України про виявлені правопорушення відкрито сім проваджень за ст. 332 Кримінального кодексу (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Вісьмом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні цього злочину, а два кримінальні провадження щодо обвинувачення двох осіб вже направлено до суду. 
 
Фото: ДПСУ