У МЗС сьогодні працює 45% жінок – Клімкін

У МЗС сьогодні працює 45% жінок – Клімкін

Про гендерний баланс у Міністерстві закордонних справ в ефірі Радіо Культура розповів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Ведучий:

Василь Шандро

Павло Клімкін розповів, що на сьогодні в МЗС працює 45% жінок. При цьому, наголошує міністр, винятково числовий гендерний баланс не є метою, яку ставить собі міністерство.

"Ми не кажемо, що якщо ми на 5% зараз підвищимо (частку жінок – ред.), то досягнемо всіх цілей. Це має бути всередині, а зі статистикою ми обов’язково впораємося. А з тенденціями у нас все добре", – пояснив Павло Клімкін.

Очільник МЗС  розповів, що з роками його ставлення до гендерної рівності змінилося.

"Коли мені було 18 років, навряд для мене першим чи другим пріоритетом була гендерна рівність. Чесно кажу, колись я не визначав це як найперший пріоритет, – поділився міністр. – Я якось еволюціонував вперед. У мене багато друзів, багато знайомих, багато різних історій. Я політик, я з багатьма різними людьми спілкуюся. Тому зараз я розумію це зовсім по-іншому".

На думку міністра, Україна потребує гендерної рівності з багатьох причин, зокрема, через насильство в сім’ях.

"Україна – це жінка насправді. Подивіться, в українську церкву заходиш – обов’язково є Марія, Богоматір. Це такий генний код української нації. Тому ми насправді маємо прийти (до гендерної рівності – ред.)", – наголосив Павло Клімкін.

Нагадаємо, в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Культура Павло Клімкін розповів, як ставиться до можливості надання подвійного громадянства представникам української діаспори, та пояснив, чому важливо просувати українську культуру та українське мистецтво у світі.

Фото УНІАН