Палата представників США ухвалила низку антиросійських актів

Палата представників США ухвалила низку антиросійських актів

Палата представників Конгресу США схвалила три законопроекти та одну резолюцію, спрямовані проти керівництва Росії та особисто президента РФ Володимира Путіна. Про це повідомляє прес-служба Нижньої палати Конгресу США у твіттері.
 
Vladimir Putin Transparency Act зобов'язує директора національної розвідки США протягом 180 днів представити доповідь про стан та особисті активи Володимира Путіна, який повинен бути попередньо погоджений з Мінфіном і Держдепартаментом.
 
Kremlin Act вимагає оцінити наміри російської влади на предмет потенційних загроз для США і союзників по НАТО.
 
Crimea Annexation Non-recognition Act забороняє американської адміністрації визнавати включення Криму до складу Росії. Щоправда, для президента США передбачається виключення в разі, якщо він вважатиме це життєво необхідним для захисту інтересів Сполучених Штатів.
 
Окрім того, конгресмени прийняли резолюцію, що закликає до притягнення до відповідальності винних у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова.
 
Найближчим часом документи надійдуть на розгляд Сенату США, в разі схвалення – їх відправлять на підпис президентові Дональду Трампу.
 
Нагадаємо, 12 березня Європарламент схвалив резолюцію щодо обмеження співпраці з Росією через окупацію Криму і частини Донбасу.У документі йдеться, що Росія більше не є стратегічним партнером Євросоюзу, і підписана в 1994 році Угода про партнерство і співробітництво між РФ та ЄС потребує перегляду. 
 
Палата представників Конгресу США, фото: Укрінформ