Президент призначив в РНБО Кривоноса замість Гладковського

Президент призначив в РНБО Кривоноса замість Гладковського

Президент України Петро Порошенко призначив Сергія Кривоноса заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Церемонія призначення транслювалася на фейсбук-сторінці Порошенка.
 
"Хочу проінформувати, що я прийняв рішення і підписав указ про призначення вас, пане полковнику, заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України", — заявив Порошенко під час представлення Кривоноса. 
 
Нагадаємо, Сергій Кривонос раніше працював на посаді заступника командувача Сил спеціальних операцій. Він балотувався на пост президента на чергових виборах 31 березня, однак 6 березня подав до Центральної виборчої комісії звернення про відмову від участі в президентських виборах.
 

Нагадаємо, 25 лютого журналісти bihus.info оприлюднили перші дві частини розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим.
 
Сам Олег Гладковський 26 лютого звернувся до правоохоронних органів із заявою про перевірку оприлюднених у розслідуванні фактів про незаконні схеми при закупівлях в армії, а також попросив тимчасово призупинити його повноваження першого заступника секретаря РНБО. 4 березня президент України Петро Порошенко звільнив його з посади.
 
Також 4 березня журнаілсти bihus.info оприлюднили третю частину розслідування про корупцію в сфері оборони, в якому йдеться, що "Укроборонпром" нібито закуповував  шість висотомірів для літака Ан-26, вартість яких після продажу через фірму-прокладку з ОАЕ зросла у 5-7 разів. 
 
Державний концерн "Укроборонпром" вважає, що факти оприлюдені в розслідуванні є маніпуляцією.
 
Сергій Кривонос, фото: фейсбук