Гурт ФІОЛЕТ вирушає в акустичний тур

Гурт ФІОЛЕТ вирушає в акустичний тур

Гурт ФІОЛЕТ вирушає в тур з акустично-поетичною програмою. Про це в ефірі програми "ART-Панорама" розповів фронтмен гурту ФІОЛЕТ Сергій Мартинюк.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Цього тижня стартує Всеукраїнський акустичний тур гурт ФІОЛЕТ. На відміну від звичайних турів, які вже стали для гурту осінньою традицією, з акустичною програмою ФІОЛЕТ вже довгий час не виступав.

"Цьогоріч я разом з гітаристом ФІОЛЕТу Романом Андрухівим вирушаємо в чергові музичні мандри країною. Це буде абсолютно новий для нас формат, бо крім власної музики, на цих вечірках я читатиму свої вірші зі своєї майбутньої збірки, вихід якої запланований або на кінець цього, або на початок наступного року, – поділився Сергій Мартинюк. – В якійсь мірі це можна назвати своєрідним творчим вечором, але хочеться, щоб це було більше в форматі концертів".

Трек-листи акустичних концертів ФІОЛЕТу складатимуться з найкращих пісень гурту за всі роки існування та акустичних синглів сольних проектів Колоса.

"Ми нещодавно завершили роботу над трек-листом. Було два етапи. Перший – це був той трек-лист, який я особисто складав. Окремо ми проводили в Інстаграмі велике опитування серед наших шанувальників, після чого трек-лист був доукомплектований ще низкою пісень. Так вийшло, що ми будемо грати і абсолютно нові пісні, з альбому "Аврора", і ті пісні, які ми не виконували року так з 2012-2013", – розповів музикант.

Цей тур унікальний, адже, за словами Сергій Мартинюка, деякі пісні, які прозвучать на цих концертах, ви більше ніде не почуєте

"Зі старіших пісень – це, наприклад, пісні з мого сольного проекту "Не будь такою серйозною", "Титанік". Деякі мені навіть довелося згадувати, бо я їх вже абсолютно не пам’ятав. У мене було таке відчуття, що вони залишилися десь у іншому житті. Далеко не всі тексти, не всі музичні рішення є близькими мені на сьогоднішній день. Але нам важливий цей фідбек шанувальників, тому ми йдемо назустріч, трошки їх осучаснюємо, але суть і зерно залишаємо", – поділився співак.

Упродовж туру гурт відвідає 20 міст. Перший концерт відбудеться 14 березня в Житомирі, а завершиться тур київським концертом 11 травня.