До кінця тижня варто очікувати повторних сильних вітрів — метеоролог

До кінця тижня варто очікувати повторних сильних вітрів — метеоролог

До кінця тижня в Україні можуть повторитися сильні вітри. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.
 
"Зараз швидкість вітру на більшості території України зменшиться і найближчими днями цей процес триватиме, але до кінця тижня ми очікуємо вихід нового циклону на територію Європи, який теж буде досить потужним і знову ж таки він може зумовити досить сильні вітри на території України", — повідомила Віра Балабух.
 
За її словами, сильний вітер, який спостерігався в Україні і Європі 11 березня був спричинений циклоном на території Балтики.
 
"Цим аномальним вітрам ми завдячуємо дуже потужному балтійському циклону, який і зумовив таку несприятливу погоду на всій території Європи, України також. Зараз він поступово рухається на схід і атмосфера стає більш стійкою, — зазначила вона.
 
Нагадаємо, за даними ДСНС, внаслідок негоди в Україні, зокрема через руйнування спричинені сильним вітром, загинуло 2 людей і ще 4 постраждало.  Пориви вітру пошкодили 251 будівлю житлової та соціальної сфери.
 
Слухати повну версію.
 
Фото: Рубрика