Вибори-2019: з початку кампанії поліція відкрила 142 кримінальні справи

Вибори-2019: з початку кампанії поліція відкрила 142 кримінальні справи

Національна поліція з початку виборчої кампанії відкрила 142 кримінальні провадження за фактами порушення виборчого законодавства.
 
Про це повідомив під час брифінгу в Києві повідомив  заступник начальника головного слідчого управління Нацполіції України Максим Цуцкірідзе.
 
"З початку передвиборчої кампанії на території держави зареєстровано 2786 заяв та повідомлень про правопорушення, які пов’язані безпосередньо з виборчим процесом. За результатами їх розгляду складено 518 адмінпротоколів – їх наслідками стало уже 60 відповідних рішень судів, за які громадяни заплатили відповідні штрафи. Крім того, Національною поліцією розпочато 142 кримінальних провадження, які прямо чи опосередковано пов’язані з порушенням виборчих прав громадян", — повідомив  Цуцкірідзе.
 
За його словами, найбільше кримінальних проваджень зареєстровано в Києві, Черкаській, Чернігівській, Одеській і Кіровоградській областях.
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.