Підручний врятував для України біатлонний сезон – спортивний коментатор

Підручний врятував для України біатлонний сезон – спортивний коментатор

Українець вперше в історії став чемпіоном світу з біатлону. Чому Дмитра Підручного тепер можна вважати найсильнішим спортсменом в історії українського чоловічого біатлону, в ефірі "РанокПРО"розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Дмитро Підручний – чемпіон світу з біатлону. На дистанції 12,5 км у гонці-переслідуванні в Естерсунді він переміг учора, хоча стартував 4-им, з 17-секундним відставанням від переможця спринту Йоханнеса Бо.

Дмитро вже на першому вогневому рубежі припустився двох промахів, що відкинуло його на 8-е місце. Після цього на дистанції Підручного наздогнала ще група біатлоністів. Так що до другої стрільби він проходив серед претендентів на 7-15 місця.

Але, з’ясувалося згодом, два промахи на першій стрільбі дозволили українцеві скинути усю напругу, і далі він відпрацював вже без промахів. Розв’язка гонки відбулася на останній стрільбі, коли лідер Кубка світу норвежець Йоханнес Бо прийшов з хвилинною перевагою над шісткою переслідувачів, серед яких був і Підручний. Здавалося, гарантоване золото Бо втратив трьома промахами, давши шанс конкурентам. З них лише Дмитро зумів закрити усі мішені, і вийшов першим з перевагою в 15 секунд.

Таким чином, 27-річний українець повністю виклався на фінішному колі і не підпустив до себе ані Бо-молодшого, ані інших претендентів. Підручний фінішував першим і приніс українському чоловічому біатлону перше золото в чемпіонаті світу в історії.

Ще один українець, який виступав у гонці-переслідуванні, Руслан Ткаленко, з двома колами штрафу посів 38-е місце.

Підручний – тепер вже точно найсильніший спортсмен в історії українського чоловічого біатлону, чого не можна сказати про Андрія Дериземлю. Дериземля був призером світових форумів, ну а Підручний – чемпіон світу. Підручний завоював першу медаль у своїй кар’єрі, перше місце – і у такій важливій гонці.

Дмитро врятував для України біатлонний сезон, точно так само, як Олександр Абраменко рік тому минулого року врятував Олімпіаду золотом у фристайлі.

Нагадаємо, раніше віце-президент Федерації біатлону України розповів, що ФБУ не задоволена нинішнім біатлонним сезоном.

Дмитро Підручний, фото: glavcom.ua