Внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 22 поліцейських — Нацполіція

Внаслідок сутичок у Черкасах постраждало 22 поліцейських — Нацполіція

9 березня, під час охорони громадського порядку в центрі Черкас, 22 працівника поліції отримали травми внаслідок сутички з представниками "Національного корпусу". Дев’ятнадцять з них госпіталізовано. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.
 
Серед постраждалих — начальник Головного управління поліції у Черкаській області генерал поліції Валерій Лютий.
 
За підсумками подій, відкрито кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу: за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та за ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.
 
Водночас, лідер партії "Національний корпус" Андрій Білецький заявив, що "єдине правопорушення за вчорашній день – це дії силовиків з незаконного перекриття київських вулиць і недопущення ветеранів на передвиборний мітинг". 
 
Нагадаємо, 9 березня представники Нацкорпусу влаштували у центрі Києва акцію "День гніву" та прийшли на вул. Банкову під Адміністрацію президента з вимогою покарати причетних до розкрадань в "Укроборонпромі".  Під час акції сталися сутички. Дізнавшись, що президента немає в Адміністрації, тому що він перебуває з візитом у Черкасах, представники Нацкорпусу вирушили до Черкас, де намагалися прорватися до нього під час виступу біля палацу Дружби народів у центрі міста. В ході спроби прориву відбулися зіткнення з представниками Національної поліції.
 
Фото: Національна поліція