Як потрібно доглядати за шкірою, аби залишатись красивою ─ поради косметолога

Як потрібно доглядати за шкірою, аби залишатись красивою ─ поради косметолога

Косметолог-масажист Ганна Романова в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадила, як потрібно доглядати за шкірою, аби залишатись красивою.

Ведучі:

Оксана Маловічко, Марина Куликова

Кожна жінка може доглядати за собою у домашніх умовах. Найперший етапом ранкового догляду є очищення шкіри. Не потрібно очищувати шкіру милом, оскільки воно дуже сушить шкіру. Потрібно використовувати м’які пінки чи гелі для вмивання.

Після очищення йде тонізація шкіри. Обов’язково потрібно використовувати тонік, який має бути правильно підібраний відповідно до типу шкіри. Таким чином, ми зберігаємо вологу у шкірі. Також бажано використовувати тоніки без спирту.

Після тонізації ми повинні обов’язково зволожити шкіру. Крем теж має бути підібраний правильно відповідно до типу шкіри та віку.

Крем обов’язково наноситься по масажних лініях подушечками пальців. Не потрібно розтягувати шкіру. Також звертайте особливу увагу на шию, тому що вона найшвидше старіє та втрачає пружність.

Доцільно підбирати засоби для очищення, тонізації та зволоження шкіри від однієї марки.

Після цих всіх процедур можливо також зробити тонізацію шкіри льодом. Лід потрібно використовувати, але у більш зрілому віці. Корисно робити лід з настрою трав: ромашки, евкаліпту, зеленого чаю. Можна навіть брати заморожені фрукти та ягоди, наприклад, чорницю. До того ж, лід корисно використовувати протягам дня для тонізації шкіри.

Але пам’ятайте, що лід не можна використовувати, якщо у вас купероз або розширення судин. Крім того, обов’язково потрібно протирати льодом через марлю, тому що лід є агресивним для шкіри.

Щодо масел, потрібно бути дуже обережними, тому що є такі олійки, які можуть бути комедогенними, тобто можуть забивати наші пори.

Крім того, дуже важливо пити воду. Для того, аби наша шкіра і волосся сяяли, потрібно випивати не менше 8 склянок води на день.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com