Як правильно обирати тюльпани та продовжити життя квітів ─ поради флориста

 Як правильно обирати тюльпани та продовжити життя квітів ─ поради флориста

Блогер, флорист Аліна Чекорська в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" порадила, на що потрібно звертати увагу, обираючи тюльпани, та як продовжити життя квітів.

Ведучий:

Владислав Красніцький

Тюльпани, зазвичай, живуть дуже недовго, тому що вони швидко розкриваються. Найкраще обирати тільки ті тюльпани, які зараз знаходяться у бутонах. У розкритому вигляді тюльпани стоять протягом 3 днів. Тому я не рекомендую брати тюльпанчик, який вже у розпуску.

На мій смак, найгарніші багатошарові тюльпани, тому що вони виглядають дуже ефектно, і навіть коли вони розкриваються, ми не бачимо серединку тюльпана цілком, а ми бачимо просто інші малесенькі пелюсточки. Це виглядає дуже гарно, і такий тюльпанчик простоїть довше.

Головне, аби у нього кінчики листочків не були посохлі, не були жовтенькі, а також дивіться, щоб пелюстки квіток так само не були пожовклими. Тюльпан має бути дуже пружним. До того ж, він має рівно стояти вгору.

Коли ми купуємо квіти, важливо, щоб на них було якомога більше листя. Оскільки листя є показником. Якщо воно зелене і його багато, це означає, що квітка свіжа. Але коли ми приносимо квіти додому, ми маємо пам’ятати, що чим більше листя на квітах, тим менше вони простоять у вазі. Тому бажано прибирати листя.

До того ж, основне правило, коли ви купуєте будь-які квіти у букетах, після того, як ви принесли їх додому, потрібно підрізати кінчики. Якщо є секатор, то це ідеально. Якщо ж його немає, робіть різкий зріс ножем. Якщо ми зробимо гарний зріс, квітка буде добре пити воду. Підрізавши квітку, потрібно відразу поставити її у холодну водичку.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com