Остап Панчишин про квоти: в Україні є тенденція до появи значної кількості нової української музики

Остап Панчишин про квоти: в Україні є тенденція до появи значної кількості нової української музики

Про українську музику після запровадження квот в ефірі Радіо Культура в програмі Культура.Live говорили з музикантом та композитором Остапом Панчишиним  
 
Ведучі
 
Людмила Ляхевич та Артур Бобрик
 
Остап Панчишин говорить, що до запровадження квот було лише близько 10 гуртів, які постійно виступали. Сьогодні ж, на його думку, в Україні ми спостерігаємо тенденцію до появи великої кількості нової української музики.
 
"Та кількість – не завжди показник якості. Є багато плюсів, але й багато над чим ще потрібно працювати. Однак, якщо ти вже зробив якісний продукт, він точно потрапить на радіо", – вважає музикант
 
Остап Панчишин стверджує, що більшість українських виконаців займаються продюсуванням самотужки. Він не бачить в цьому нічого поганого, оскільки, на його думку, для успіху виконавця потрібен не скільки продюсер, стільки потужна команда музикантів та хороший піарник. 
 
Музикант додає, що деякі українські музиканти вже починають створювати справжні шоу, які ми, наприклад, можемо бачити в закордонних музикантів. "Таке шоу, що включає якісне світло та звук, постановку, привертає увагу широкої аудиторії", – переконаний музикант.
    
"Також для того, щоб бути цікавим слухачу, варто слідкувати за новими трендами в музиці", – вважає Остап Панчишин. Однак, на його думку, потрібно мати відчуття межі і не забувати, що все ж найголовніше в пісні – це вдале поєднання меседжу пісні та музики.
 
"До цього всього в нас в Україні з'явилося багато хороших студій, де можна якісно записати пісню, а потім йти з нею на радіо", – додав музикант.
 
Насамкінець Остап Панчишин висловив свою думку щодо виступів українських виконавців в РФ.
 
"В кожного є своє позиція. Це справа кожного музиканта. У мене позиція така: у нас війна, у нас гинуть люди. Я ні за які гроші не поїду туди виступати. Ті, хто хочуть виступати в Росії, хай спочатку поїдуть до наших військових і подивляться їм в очі" – сказав музикант 
 
Слухати ефір детальніше   
 
Фото – Остап Панчишин, Людмила Ляхевич, Артур Бобрик