Грішин: "Нацдружини" попереджають, що якщо не поліція буде застосовувати силу на виборах, то її будуть застосовувати вони

Грішин: "Нацдружини" попереджають, що якщо не поліція буде застосовувати силу на виборах, то її будуть застосовувати вони

Заяви організації "Національні дружини" попереджають когось, що якщо не поліція буде застосовувати силу, то на виборах силу будуть застосовувати вони, переконаний заступник головного редактора "РБК Україна" Сергій Грішин. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Я переконаний, що організація "Національні дружини" афільована до міністерства внутрішніх справ. Ці заяви "Національних дружин", на мою думку, попереджають когось, що якщо не поліція буде застосовувати силу, то вони будуть застосовувати силу", — зазначив Сергій Грішин.

Він зауважив, що "ця постійна історія з національним корпусом і національними дружинами, коли міністерство говорить одне, а національні дружити кажуть, що все одно, якщо вони вважатимуть за потрібне, то будуть застосовувати силу, мені це нагадує легендування, що вони в разі чого будуть щось робити, а міністр буде говорити, що попереджав, що до цього відношення не має. Мені це схоже на створення алібі вже заздалегідь".

Як повідомляється, Центральна виборча комісія звернулась до Служби безпеки України та національної поліції через заяву речника організації "Національні дружини" щодо ймовірного застосування сили її спостерігачами, якщо вони помітять фальсифікації під час голосування на виборах.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.

Прослухати повну версію.