Запорізький Мотор зіграє в 1/8 ЛЧ, а Пуховський може стати кращим бомбардиром змагань – прогноз

Запорізький Мотор зіграє в 1/8 ЛЧ, а Пуховський може стати кращим бомбардиром змагань – прогноз

Запорізький ГК "Мотор" пройшов до 1/8 Ліги Чемпіонів, де зустрінеться з польською командою "Віве Кельце". Детальніше про це в ефірі "РанокПРО"розповів спортивний коментатор Вадим Корженко.

Ведучий:

Вадим Корженко

У 1/8 фіналу чоловічої Ліги Чемпіонів з гандболу команда з Запоріжжя зіграє проти переможця змагань 2016 року – польської команди "Віве Таурон Кельце". Обидві зустрічі між ними проходитимуть наприкінці березня. Господарем першого матчу буде український колектив, а другого – його суперник.

"Мотор" закінчив груповий турнір Ліги чемпіонів на 5-ому місці групи В. У заключному турі змагань він поступився на виїзді лідеру турнірної таблиці – французькому "Парі Сен-Жермену" 25:31. До речі, "Парі Сен-Жермен" здобув максимальну кількість очок, тобто в 14 турах – всі 14 звитяг. "Віве Кельце" став 4-им у групі А.

У серпні минулого року "Мотор" переміг цей польський клуб у рамках розіграшу Кубка Дніпра у Запоріжжі з рахунком 32:29. Я думаю, що "Мотор" має пройти польський "Віве Кельце".

Найрезультативнішим гандболістом українського колективу у Лізі Чемпіонів є Борис Пуховський. Він зміг одноосібно піднятися на 2-е місце загальної гонки бомбардирів змагань. У нього 80 голів, тоді як в Енді Шміда з "Рейн-Неккар Левен", що посідає 3 місце, їх 78. На 1-ому місці Мелвін Річардсон з "Монпельє", він закинув 87 м’ячів.

Пуховський має шанс стати лідером гонки бомбардирів упродовж матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, адже "Монпельє" не зміг потрапити до плей-оф. У середньому за матч він закидає 8 мячів, тобто протистояння з двох поєдинків цілком дозволить йому це зробити.

"Мотор". Першим, під номером 10, йде Борис Пуховський. Фото ГК Мотор