Сучасний погляд на Кобзаря: студенти презентують виставу про Тараса Шевченка

Сучасний погляд на Кобзаря: студенти презентують виставу про Тараса Шевченка

Студенти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв презентують виставу про життя Тараса Шевченка. Про це в ефірі програми "ART-Панорама" розповіла режисерка вистави Юлія Кратко.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Студенти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва сьогодні ввечері презентують виставу про життя Тараса Григоровича Шевченка. Вистава має назву "Незримим писане пером", а акторами будуть студенти  та актори театру "Шарж".

"Цей театр існує з 2013 року і створює вистави для молоді сучасною театральною мовою, цікаві саме для сучасного глядача. Напередодні 205-річчя Тараса Григоровича Шевченка було вирішено поставити виставу саме про його життя. У виставі висвітлюється все його життя, від зародження його таланту і до останніх його днів", – поділилась режисерка вистави Юлія Кратко.

Автори ідеї вистави "Незримим писане пером" про життя Тараса Шевченка – студенти та випускники Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва.

"Виконавцями є студенти 3-го курсу, це Давид Тищенко, Альона Ткаченко, Мирослава Городнюк, Анна Марійко, Юлія Міщенко і Світлана Калмикова. Це така спроба якось по-сучасному донести образ не просто митця, якого ми всі знаємо, а ще й простої людини, яка жила, яка захоплювалася цим світом, яка хотіла якогось щастя, свободи творчості", – розповіла Юлія Кратко.

Під час вистави прозвучать три пісні на слова Тараса Шевченка: "По діброві вітер виє", "Зацвіла в долині" і "Бандуристе, орле сизий". Актори будуть виконувати їх а капела, без музичного супроводу, анонсувала режисерка.

"Використовуються листи Шевченка, його твори. Але абсолютно сучасною мовою, під сучасну музику, з сучасною пластикою. Це такий сучасний погляд на Тараса Шевченка" – підсумувала Юлія Кратко.

Сьогодні, 6 березня о 19:00 у приміщенні Національної академії керівних кадрів культури і мистецтва студенти та актори театру Шарж презентуватимуть виставу "Незримим писане пером". Вхід вільний.

Фото Twitter