Які студентські роботи отримають відзнаки ім. героя Небесної сотні Кемського — розповідає організатор

Які студентські роботи отримають відзнаки ім. героя Небесної сотні Кемського — розповідає організатор

Цього року на конкурсі студентських наукових робіт на честь Героя Небесної Сотні Сергія Кемського перемогли праці про на історичну, соціальну та правову тематику. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомила кураторка відзнаки Ольга Сало.
 
"Наразі це дослідження образу борця за хронікою Самовидця Оксани Забужко, також правовий аспект Революції Гідності і те, як революція гідності активізувала волонтерський рух під час і після Революції Гідності", — зазначила Ольга Сало. 
 
За її словами, імена переможців конкурсу будуть оголошені 7 березня.
 
Свої роботи на конкурс надіслали студенти з усієї України.  
 
"Найбільше було заявок з київських і львівських вишів, Львівська політехніка дуже себе активно проявила, але дуже приємно, що конкурс мав всеукраїнський характер. Там були студенти із Вінниці, з Острозької академії, з Житомира, з Запорізького університету, з Черкаського і Чернівецького національного університету, тобто ми можемо говорити про загально національний характер конкурсу", — зазначила вона.
 
Довідка: конкурс студентських наукових робіт ім. Героя Небесної сотні Сергія Кемського бувстворений в 2018 році з метою підвищення наукового інтересу до подій Революції Гідності, сприянння критичному переосмисленню новітньої історії України, популяризації уроків, досвіду та цінностей Майдану, стимулюванню та підтримки талановитої молоді, залученню її до вивчення та дослідження Революції Гідності.
 
Ініціаторами конкурсу є Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності та Громадська організація “Родина Героїв Небесної Сотні”.
 
Слухати повну версію.