НКРЕКП позапланово перевірить облгази через незаконні нарахування в платіжках

НКРЕКП позапланово перевірить облгази через незаконні нарахування в платіжках

Нацкомісія регулювання сфери енергетики і комунальних послуг в березні перевірить обласні газорозподільні компанії через донарахування в рахунках за газ для населення. Про це повідомила на своїй фейсбук-сторінці голова НКРЕКП Оксана Кривенко. 
 
"В першій декаді березня ми починаємо широкомасштабну перевірку виконання рішення НКРЕКП про заборону операторам ГРМ здійснювати донарахування обсягів природного газу за приведення до стандартних умов", — повідомила чиновниця.
 

У НКРЕКП повідомляють, що перевірки триватимуть 5 днів. Буде проведено аналіз співвідношення фактичного споживання газу населенням і виставлених рахунків.

 
"У разі виявлених порушень будуть прийняті відповідні санкції", —  заявила Оксана Кривенко.
 
За її даними, порушення в частині донарахування в платіжках споживачів обсягів природного газу за приведення до стандартних умов зробили 20 операторів газорозподільних мереж в 15 областях.
 
Нагадаємо, 4 березня Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною та нечинною постанову Кабінету Міністрів України порядку формування ціни на природний газ для потреб населення, яка скасовувала так звану "соціальну норму" в обсязі 1 200 куб. м на опалювальний сезон за ціною 3 600 гривень/тис. куб. м, яка діяла в опалювальний сезон 2015/2016 років.