Віце-президент Федерації біатлону України розповів, чи повернеться до змагань Олена Підгрушна

Віце-президент Федерації біатлону України розповів, чи повернеться до змагань Олена Підгрушна

Одна з найсильніших біатлоністок України Олена Підгрушна кілька тижнів тому достроково завершила сезон через проблеми зі здоров’ям. Напередодні Чемпіонату світу з біатлону віце-президент Федерації біатлону України Мирослав Грабовецький розповів в ефірі "РанокПРО", чи повернеться спортсменка до змагань.

Ведучий:

Вадим Корженко

Мирослав Грабовецький розповів, що в цьому сезоні Олена Підгрушна вже не буде виступати.

"Це вже можна сказати з впевненістю. Вона зараз пройшла обстеження. У неї виявили деякі проблеми зі здоров’ям. Зараз у неї курс реабілітації, а далі, я думаю, в травні, буде остаточно визначено її долю", – повідомив віце-президент ФБУ.

Він наголосив, що навряд у цій ситуації можна когось звинуватити.

"Розумієте, спортсмен працює на межі людських можливостей. Десь пішов збій у здоров’ї. Я не думаю, що тут хтось винен. Може хтось щось десь і упустив, але звинувачувати когось буде неправильно", – пояснив Мирослав Грабовецький.

Раніше спортивний коментатор Костянтин Дульцев повідомляв, що Олена Підгрушна планувала виступати вже у наступному сезоні. На сьогодні вона є найсильнішою українською біатлоністкою і другою з українок у загальному заліку Кубка світу, де посідає 36-у позицію. Вона відстає від Юлії Джими, але у поточному сезоні через проблеми зі здоров’ям Підгрушна, наприклад, зійшла з дистанції під час спринту в Антгольці, також не фінішувала у гонці-переслідуванні в Хохфільцені. У минулому сезоні через проблеми зі здоров’ям вона навіть пропустила Олімпійські ігри в Пхьончхані.

Олена Підгрушна. Фото glavcom.ua