Корупція в оборонці: НАБУ затримало директора "Спецтехноекспорту"

Корупція в оборонці: НАБУ затримало директора "Спецтехноекспорту"

Детективи Національного антикорупційного бюро за сприяння Антикорупційної прокуратури затримали низку посадовців, держпідприємства Укрспецекспорт за підозрою у розкраданні більше 2 млн дол. США. Про це повідомляється на фейсбук сторінці НАБУ.
 
"4 березня 2019 року детективи НАБУта САП затримали чинного та колишнього директорів ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» (входить до складу державного концерну «Укроборонпром») за підозрою у розтраті 2,225 млн дол. США. Також затримано ще трьох колишніх посадовців держпідприємства. Деталі — згодом, — йдеться у повідомленні".
 

Як повідомляє прес-служба САП, затриманим інкримінують вчинення службового підроблення та умисної розтрати майна, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави.
 
Зазначається, що що колишній директор ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт», за участі інших затриманих організував злочинну схему розтрати належних державі через державне підприємство «Завод 410 ЦА» коштів та виведення їх закордон на користь іноземної юридичної особи — компанію-резидента Об’єднаних Арабських Еміратів.
 
 

Фото: Укрінформ