Фахівець з газових питань: у добовому режимі набагато простіше відстежувати споживання газу

Фахівець з газових питань: у добовому режимі набагато простіше відстежувати споживання газу

У добовому режимі набагато простіше відстежувати споживання газу, переконаний фахівець з газових питань Геннадій Кобаль. В ефірі Українського радіо в програмі "Економ-варіант" він прокоментував перехід ринку газу на добове балансування.

Ведучий:

Сергій Сулим

"Насправді це складно, і ми не маємо досвіду у впровадженні таких речей, тому, я б сказав, що це було відкладати цей процес було розумним рішенням, ми не були готові до його впровадження. Зараз добове балансування впроваджено в інформаційну платформу, проте все ще залишаються деякі питання і застороги. Вони є не значними і поки що все виглядає досить добре", — зазначив Геннадій Кобаль.

Фахівець з газових питань зауважив, яким є головне завдання цієї системи.

"Зараз головне завдання полягає у тому, аби ця система працювала, щоб постачальними газу мали можливість завантажувати туди документи. У разі необхідності вносити зміни. Звичайно, є багато питань, які будуть помітні з часом", — сказав він.

Кобаль наголосив, що у добовому режимі набагато простіше відстежувати споживання газу.

"У добовому режимі набагато простіше відстежувати особливо великі поставки газу. Зараз маніпулювати буде складніше. Оскільки можна буде простежити хто, де і скільки газу споживає. Як інструмент — це дуже корисно і це величезний крок вперед", — прокоментував фахівець.

Нагадаємо, з 1 березня в Україні ринок газу переходить з місячного на добове балансування.

Прослухати повну версію.