Бігус про "справу Гладковського": багато фактів були опубліковані ще у 2017 році

Бігус про "справу Гладковського": багато фактів були опубліковані ще у 2017 році

Керівник проекту "Наші гроші з Денисом Бігусом" Денис Бігус в ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом" повідомив, що багато фактів у "справі Гладковського" були опубліковані ще у 2017 році.

Ведучий:

Сергій Сулим

"Поштовхом до нового розслідування стало те розслідування, яке ми проводили з 2017 року, яке вперше у 2017 році було опубліковане. Багато фактів з того, про що ми говорили тиждень тому, були викладені ще 2017 року. Там був розглянутий один з епізодів діяльності цієї групи, який ми знайшли ще тоді. Потім публікація того розслідування і ще два роки роботи призвели до того, що ми змогли зробити нове розслідування", — зазначив Денис Бігус.

Бігус зауважив, що у 2017 році було знайдено контракти з підприємствами "Укроборонпрому" лише на 100 мільйонів гривень, а зараз цей обсяг сягає понад 250 мільйонів гривень.

"Діяльність цієї групи охоплює величезну кількість задіяних компаній, переважно фіктивних, величезну кількість контрактів і загальний обсяг того, що ми бачимо за угодами з підприємствами "Укроборонпрому" реально сягає понад 250 мільйонів гривень. У 2017 році ми знайшли контрактів лише на 100 мільйонів гривень", — сказав він.

Читайте також — Гусєв про "справу Гладковського": має відбутись слідство і публічна комунікація

Нагадаємо, 25 лютого журналісти bihus.info оприлюднили розслідування, в якому йдеться, що нібито Ігор Гладковський, син першого заступника голови Ради національної безпеки і оборони України Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн, а може бути і вдвічі більшим.

Прослухати повну версію.

Фото — Денис Бігус, facebook.com