Що заважає розпочати нове життя з понеділка — пояснює психолог

Що заважає розпочати нове життя з понеділка — пояснює психолог

Практичний психолог вищої категорії Наталія Хмелько в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" пояснила, що заважає почати нове життя з понеділка та дала поради, як все ж можна змінити свої звички.

Ведучі:

Тетяна Дем’яненко, Владислав Красніцький

1. Чому люди відкладають справи на потім і їх не роблять? Це все від любові або нелюбові до себе. Якщо люблять себе, то роблять. Якщо не люблять себе, то не роблять.

2. Потрібно пам’ятати, що якщо ти щось не зробиш для себе, то ніхто за тебе це не зробить.

3. Ще люди вважають, що таке життя колись таки настане, а про те, що воно щомиті є, що щомиті ти живеш і щомиті ти відповідаєш за себе, забувають. 

4. Якщо ми не любимо наших близьких, яким ми потім створюємо проблеми, якщо не дбаємо про себе, а ходимо і весь час говоримо, що у нас щось не так, то ми теж мусимо відкладати все до понеділка.

5. Я б сказала, що відкладати до понеділка не так страшно, якщо ви в понеділок таки почнете.

6. Крім того, потрібно "перезвичити", тобто змінити вашу звичку до постійних відмовок. Якщо ви хочете, щоб у вас виробилась нова звичка, на це потрібно три місяці. Протягом 21 дня вона лише переформовується.

7. Все залежить від внутрішнього бажання і рішення. Якщо хтось хоче змінити свої звички, то потрібно починати саме тут і зараз.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com