Російські ЗМІ щотижня згадують Україну в своїй пропаганді — медіа-експерт

Російські ЗМІ щотижня згадують Україну в своїй пропаганді — медіа-експерт

Україна щотижня згадується в пропаганді російських ЗМІ. Про це в ефірі Українського радіо в прогамі Сьогодні.Вдень повідомила директорка ГО "Детектор медіа" Галина Петренко.
 
"Меседжів російської пропаганди багато на 112-му, NewsOne і подекуди на Інтері. Ми з січня цього року моніторимо російські політичні ток-шоу, які виходять на російських телеканалах. Їх шалена кількість. Ми взяли тільки топ-3. Ми бачимо, що всі російські політичні ток-шоу з тижня в тиждень розповсюджують одні і ті самі меседжі і при цьому дуже скоординовано. Не буде такого тижня, де взагалі б не згадали Україну. Найпопулярніший меседж — що вибори в Україні будуть сфальшовані і їх не треба визнавати. Відповідно, коли ми бачимо, що українські канали чи сайти повторюють те саме, це дає нам підстави стверджувати, що вони розповсюджують меседжі російської пропаганди", — зазначила Галина Петренко.
 
Зазначимо, за даними соцопитування, проведеного КМІС у грудні минулого року, 34.3% українців не мають сподівань, що ситуація в Україні покращиться найближчим часом.  У той же час 15.4% опитаних сподіваються, що опозиційні політики, які прийдуть до влади і привнесуть потрібні зміни, зможуть змінити ситуацію на краще, а 19.6% відповіли "важко сказати".
 
Разом з тим, 78.6% опитаних громадян звинувачують у соціально-економічних негараздах в Україні некомпетентних та/або корумпованих державних діячів, які перебувають при владі. 
 
Слухати повну версію.