Парламент Великобританії підтримав план Мей про відтермінування Brexit

Парламент Великобританії підтримав план Мей про відтермінування Brexit

Парламент Великобританії підтримав пропозицію прем’єр-міністра Терези Мей про додатковий час на переговори з ЄС щодо Brexit.

Про це повідомляє Associated Press.

За даними видання, пропозицію Мей пітримали 502 депутати, проти проголосувало 20 парламентарів.

Напередодні Мей заявила, що першим кроком в її реалізації планів щодо Brexit має стати голосування 12 березня, схвалене лідерами ЄС в кінці листопада минулого року.

Головний переговірник ЄС з питань Brexit Мішель Барньє заявив 27 лютого, що повинна бути визначеність щодо продовження переговорів, аби сторони не зайшли в глухий кут.

Напередодні з вимогою відкласти Brexit також виступили міністр праці та пенсій Ембер Радд, міністр юстиції Девід Гок та міністр у справах бізнесу, енергетики та промислової стратегії Грег Кларк.

Напередодні Мей заявила, що першим кроком в її реалізації планів щодо Brexit має стати голосуванняу парламенті 12 березня, схвалене лідерами ЄС в кінці листопада минулого року. Якщо депутати знову не підтримають цю угоду, 13 березня Мей запропонує провести голосування з приводу підтримки парламентом варіанта Brexit без угоди. У разі, якщо депутати не підтримають такий варіант, 14 березня вона дасть можливість депутатам проголосувати за відтермінування Brexit.

Нагадаємо, Brexit може бути відкладений до 2021 року, аби вирішити суперечливі питання щодо Північної Ірландії. Основною проблемою переговорів Великобританії та ЄС було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Тереза Мей, фото: gettyimages