ООС: бойовики на Донбасі б'ють із забороненої зброї, поранено військового

ООС: бойовики на Донбасі б'ють із забороненої зброї, поранено військового

Минулої доби на Донбасі бойовики, підтримувані Росією, 11 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовослужбовець отримав поранення.

Як повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил, бойовики 6 разів застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, витративши 44 снаряди та міни калібрів 122, 120 та 82 мм.

Зокрема, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики 5 разів обстріляли позицій українських  військових: з мінометів калібру 120 мм, тричі з гранатометів різних систем та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Водяне, з мінометів калібру 82 мм та протитанкових ракетних комплексів – біля населеного пункту Чермалик, зі снайперської зброї – поблизу села Гнутове.

Крім того, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" військових також було обстріляно 6 разів: тричі – з артилерійських систем калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів та мінометів калібру 82 мм – у районі населеного пункту Кримське, з мінометів калібру 82 мм – поблизу села Жовте, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу населеного пункту Новолуганське, зі стрілецької зброї – у районі селища міського типу Станиця Луганська.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото прес-центру ООС