Затягування з питанням статусу Криму спричиняє ріст недовіри до української влади — Чубаров

Затягування з  питанням статусу Криму спричиняє ріст недовіри до української влади — Чубаров

Відкладення змін до Конституції України щодо статусу Криму та створення кримськотатарської автономії веде до росту недовіри до української влади. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Персона Грата" висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров. 
 
"Чим далі затягується питання щодо внесення вже підготовлених змін і доповнень до розділу десятого Конституції України, який називається  Автономна республіка Крим, тим більше буде зростати недовіра до дій української влади, в тому числі і президента. Це абсолютна правда, бо люди мають або отримати дуже чіткі пояснення, чому зараз це не робиться, або люди просто будуть виходити з того, що їм самим прийде в голову", — переконаний Рефат Чубаров. 
 
За його словами, буде докладено максимум зусиль до того, щоб президент України найближчим часом вніс законопроект про зміни до Конституції.
 
"Я розумію, що зараз з виборами президента України, які наближаються з кожним днем, країна вступає в період турбулентності і ця турбулентність політизує будь-яке питання, яке виноситься до Верховної Ради України, але в той же час я вважаю, що кримське питання — це такий лакмусовий папірець для тих кандидатів (у президенти — ред.), а їх немало є в Верховній Раді. Ми намагаємося зробити все, щоб все-таки найближчим часом ці зміни були внесені президентом до Верховної Ради України", — зазначив Рефат Чубаров. 
 
Нагадаємо, у травні 2017 року президент України Петро Порошенко заявив про готовність внести зміни до Конституції України в частині створення кримськотатарської автономії в Криму. Протягом 2018 року робоча комісія Конституційної комісії напрацювала проект змін, втім сама Конституційна комісія досі не зібралася та не затвердила текст. Відповідно президент України все ще не вніс законопроект про зміни до Конституції на розгляд Верховної Ради.
 
Слухати повну версію.