Через загострення ситуації між Індією і Пакистаном українці затрималися в аеропорту Делі

Через загострення ситуації між Індією і Пакистаном українці затрималися в аеропорту Делі

Через загострення військової ситуації між Індією і Пакистаном з міжнародного аеропорту Делі (Індія) десятки українців вчасно не змогли потрапити додому.

Про це повідомляє прес-служба авіакомпанії МАУ.

"Через загострення військового протистояння між Пакистаном та Індією повітряний простір над Пакистаном закритий для польотів, що призвело до затримки багатьох рейсів, що вилітають та прибувають до Міжнародного аеропорту Делі, в тому числі й рейсу МАУ PS392", — йдеться в повідомленні.

За словами представників МАУ, після отримання дозволу рейс вилетів до Києва альтернативним маршрутом через Оман та Іран, що дозволяє оминути закриті зони. У зв’язку з цим літак прибуде до столиці України із затримкою.

Нагадаємо, між Індією та Пакистаном відбулося загострення військової ситуації в районі спірного регіону Кашмір. Пакистан заявляє, що збив два літаки ВПС Індії над лінією контролю між країнами в районі Кашміра, Індія у відповідь — пакистанський винищувач.

Видання The Guardian повідомляло, що напередодні ВПС Індії завдали удару по тренувальному табору бойовиків-ісламістів, розташованому на підконтрольній Пакистану території Кашміру. За словами глави індійського міністерства закордонних справ Віджая Гокхале, авіаудар став відповіддю на теракт, у результаті якого на початку лютого загинули близько 40 співробітників служби безпеки країни. У свою чергу влада Пакистану назвала дії Індії порушенням лінії контролю на спірній території.

Кашмір — спірна територія на північному-заході півострова Індостан. Поділ Кашміру не фіксований офіційними угодами про кордони, а сам регіон є місцем напруги між Індією та Пакистаном, країни в цьому регіоні розділяє так звана лінія контролю.

Фото прес-служби МАУ