Атаки на реєстр виборців можуть сповільнити його роботу — КВУ

Атаки на реєстр виборців можуть сповільнити його роботу — КВУ

Атаки на реєстр виборців України можуть плинути на швидкість його роботи. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловила  заступник Генерального директора комітета виборців України Наталя Линник.
 
"На роботу електронного реєстру можливий певний вплив. Це так звані різновиди DoS-атак, зовнішні втручання за допомогою певних програм або так званих ботів, або ж втручання технічного характеру, а саме пошкодження обладнання. Також це пошкодження мережі, тобто зв'язку між центрами державного реєстру, які комунікують між собою на певних каналах зв'язку. Вивід їх із ладу може порушити просто оперативність роботи державного реєстру", — зазначила Наталя Линник.
 
Зазначимо, 26 лютого у Дніпрі співробітники СБУ викрили спроби російських спецслужб отримати дані про мережі зв’язку, які забезпечують проведення виборів президента України. У СБУ стверджують, що за задумом спецслужб Росії масові пошкодження кабельних ліній та обладнання певних операторів зв’язку мали б призвести до порушення сталого функціонування підрозділів ведення Державного реєстру виборців, а також заблокувати роботу окремих ланок Єдиної інформаційно-аналітичної системи "Вибори". 
 
Як повідомлялося, ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти — всього зареєстровано 44 кандидати. Вибори заплановані на 31 березня.
 
Слухати повну версію.