Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі поранено військового — прес-центр ООС

Минулої доби на Донбасі бойовики, підтримувані Росією, 11 разів відкривали вогонь по позиціях Об'єднаних сил, один військовослужбовець отримав поранення.

Як повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил, бойовики 9 разів застосовували озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, а також вели вогонь з БМП, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Зокрема, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики двічі обстріляли позицій українських  військових: з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – у районі населеного пункту Верхньоторецьке, з мінометів калібру 120 мм – поблизу села Лебединське.

Крім того, у смузі дій оперативно-тактичного угруповання "Північ" військових також було обстріляно 9 разів: тричі – з мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також з озброєння бойових машин піхоти та стрілецької зброї – у районі населеного пункту Новолуганське, двічі – з мінометів калібру 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу міста Попасна, з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Хутор Вільний, з мінометів калібру 82 мм та станкових протитанкових гранатометів – поблизу села Малинове, з мінометів калібрів 120 та 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі населеного пункту Лобачеве, з мінометів калібру 82 мм – біля села Кримське.

Від початку доби бойовики двічі обстріляли позиції  ООС у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід": з мінометів калібру 120 мм та ручних протитанкових гранатометів – у районі населеного пункту Водяне та зі стрілецької та снайперської зброї – поблизу села Гнутове.
 

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото прес-центру ООС