Фільми про окупацію Криму будуть ціннішими за 10 років — режисер Костянтин Кляцкін

Фільми про окупацію Криму будуть ціннішими за 10 років — режисер Костянтин Кляцкін

Фільми, які розповідають про окупацію Росією Криму, з часом матимуть більшу цінність. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловив документаліст та режисер фільму "Крим. Як це було" Костянтин Кляцкін. 
 
"Не мені про це говорити, але якщо враховувати ситуацію, яка відбулась трошки більше місяця тому, коли були захоплені у полон українські моряки в Керченській протоці, то потреба на такий фільм, на фільм саме про кримських військових, що були в Криму під час захоплення, швидше за все, буде весь час, поки ми маємо морський кордон і поки в нас є такий агресивний ворог під боком. На мою думку, те, що ми зараз робимо, ті фільми, які продукуємо, насправді наберуть ціну не зараз і не через 2 роки. Вони стануть частинкою історії років за 10", — переконаний документаліст.
 
 
Фільм "Крим. Як це було" зняло об’єднання кінодокументалістів Babylon’13 у 2015 році. Стрічка розповідає про долю офіцерів, солдатів та матросів, які під час захоплення Росією Криму не зрадили свою присягу на вірність народу України та продовжували виконувати свої військові обов’язки на землі, морі та в повітрі. Покази стрічки пройшли як в Україні, так і в Бельгії, Польщі, Ізраїлі, Німеччині, Канаді, Іспанії, Литві та Португалії.
 
Нагадаємо, сьогодні, 26 лютого, День опору Криму російській окупації.
 

У 2014 році Росія анексувала український Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Автономної Республіки Крим та в Севастополі окупаційна влада провела псевдореферендум про статус півострова, на якому більшість мешканців Криму начебто підтримали приєднання півострова до Російської Федерації. Міжнародна спільнота не визнає цього приєднання, лише кілька країн, серед яких Куба, Нікарагуа, Венесуела, Північна Корея, визнали півострів частиною Росії.

В Україні Крим вважається тимчасово окупованою Росією територією.

Слухати повну версію.
 
Фото: Babylon'13