Мей запропонує парламенту Великобританії голосувати за Brexit без угоди — ЗМІ

Мей запропонує парламенту Великобританії голосувати за Brexit без угоди — ЗМІ

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запропонує депутатам парламенту проголосувати за вихід країни з Європейського Союзу без угоди.

Про це повідомляє ВВС.

За її словами, депутати парламенту зможуть заблокувати процес Brexit або відтермінувати його, якщо не підтримають запропоновану нею угоду.

У той же час уряд Великобританії планує виплатити Євросоюзу суму в розмірі 39 мільярдів фунтів стерлінгів, щоб урегулювати значну частину законопроекту щодо Brexit навіть у випадку, якщо угоди не буде.

Нагадаємо, Brexit може бути відкладений до 2021 року, аби вирішити суперечливі питання щодо Північної Ірландії. Основною проблемою переговорів Великобританії та ЄС було питання врегулювання кордонів Північної Ірландії. ЄС говорив про те, що ця країна, не залежно від того, якими будуть відносини між Великобританією і ЄС в майбутньому, має залишатися складовою єдиного ринку товарів і митного союзу. У Великобританії заявили, що не можуть мати різні регуляторні режими для різних частин Великобританії.

Як повідомлялося, якщо сьогодні не буде досягнуто угоди Великобританії з ЄС щодо Brexit, уряд внесе до парламенту ще одну пропозицію, за яку британські депутати проголосують 27 лютого.

Тереза Мей, фото: gettyimages