Письменниця Вікторія Амеліна вирушить до 10 міст Луганщини з читаннями

Письменниця Вікторія Амеліна вирушить до 10 міст Луганщини з читаннями

В ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" письменниця Вікторія Амеліна розповіла про свою поїздку до 10 міст Луганщини з читаннями.

Ведучі:

Денис Денисенко, Катерина Толокольнікова

Вікторія Амеліна дебютувала в літературі 2014 року з романом "Синдром листопаду". В 2016 році письменниця у Видавництві Старого Лева видала свою дитячу книжку "Хтось або Водяне Серце". У 2017 році вона видала свій другий роман "Дім для дома".

"Я вирушаю в турне 10 містами Луганської області: Старобільськ, Станиця-Луганська, Біловодськ, Лисичанськ, Новопсков, Рубіжне, Сватове, Попасна, Новоайдар, Кремінна. Я їду в ці міста з проектом "Читання в музеї". Ми співпрацювали разом з Луганським обласним краєзнавчим музеєм, який займається координацією наших переміщень Луганщиною та культурною дипломацією між регіонами України", — говорила Амеліна.

За словами письменниці, вона вирушає саме до Луганської області, тому що Луганський обласний краєзнавчий музей та його керівник виявили ентузіазм та бажання організувати таку поїздку.

"Я намагаюся використовувати кожну можливість поїхати на схід України, ніколи не відмовляюся від таких поїздок. Щоразу після них добрі враження, приходить прекрасна аудиторія. Кожна така поїздка корисна", — розповіла Амеліна.

Письменниця додала, що у рамках проекту "Читання у музеї" вона буде читати переважно те, що замовлятимуть глядачі.

"Зокрема, можливо будемо читати уривки з мого роману "Синдром листопаду", в якому описані події Майдан. Також, можливо будемо читати і уривки з роману "Дім для дома". Загалом, поїздка на схід України триватиме з 27 лютого по 6 березня", — сказала Амеліна.

Вікторія Амеліна зауважила, що ті люди, які бачили війну, або вона торкнулася їх близьких, дуже змінилися.

"В мене майже все оточення складається з таких людей, які змінилися після Майдану. Вперше в живу я зіткнулася з війною у львівському військовому шпиталі. Очі поранених були вже якісь інші", — додала Амеліна.

За словами  Вікторії Амеліної, 27 лютого вона буде в Старобільську, 28 лютого в Станиці-Луганській та Біловодську, 1 березня в Лисичанську та Рубіжному, 4 березня в Новопскові та Сватовому, 5 березня в Попасній, 6 березня в Новоайдарі та Кремінній.

 Просулахати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Вікторії Амеліної