Адвокати Януковича подали п'ять апеляцій на вирок

Адвокати Януковича подали п'ять апеляцій на вирок

Адвокат екс-президента Віктора Януковича подали п'ять апеляцій на вирок свого підзахисного у справі про державну зраду.

Про це повідомляє прес-служба Оболонського райсуду Києва.

"Оболонський районний суд м. Києва повідомляє, що станом на 25.02.2019 (останній день оскарження вироку) у справі за обвинуваченням Януковича Віктора Федоровича захисники обвинуваченого подали до суду п’ять апеляційних скарг", — йдеться у повідомленні.

За інформацією суду, захисник Рябовол просить скасувати вирок та виправдати Януковича, захисник Байдик — змінити вирок, виключивши з нього посилання на певні докази та обставини, захисник Горошинський — скасувати вирок, а кримінальне провадження стосовно підзахисного закрити, захисники Біленко та Фозекош — скасувати вирок та призначити новий судовий розгляд у суді першої інстанції,    захисники Сердюк та Федоренко — додатково допитати 48 свідків, вирок скасувати, кримінальне провадження стосовно екс-президента закрити та скасувати арешти на майно, що накладені в межах даного кримінального провадження.

Нагадаємо, що 22 лютого адвокат екс-президента Байдик звернувся до суду з заявою про виправлення описок у вироку його підзахисного. З цього приводу суд інформує: для дотримання права на апеляційний перегляд справи, питання щодо виправлення можливих описок буде вирішено Оболонським районним судом Києва після закінчення провадження з перегляду вироку суду.  

Такж суд повідомляє, що апеляційні скарги викладені на 478 аркушах.

Нагадаємо, 24 січня Оболонський районний суд Києва оголосив вирок у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича — покарання у вигляді 13 років позбавлення волі. Януковича суд визнав винним у державній зраді і посібництві у веденні агресивної війни. Водночас, суд відхилив статтю про посібництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України.

6 лютого під час прес-конференції в Москві Янукович заявив, що вирок, винесений йому в Україні, не має "нічого спільного з законом", все було побудовано на "брехні і ненависті".

Фото: gettyimages