У Мінсоцполітики пояснили, чому зараз проводять індексацію пенсій

У Мінсоцполітики пояснили, чому зараз проводять індексацію пенсій

Індексація дозволяє тримати пенсії на рівні, що відповідають сучасним реаліям. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" висловив заступник міністра соціальної політики України Микола Шамбір.
 
"Це плановий перерахунок пенсій. Саме він був передбачений пенсійною реформою 2017 року. Щорічна індексація відбувається з урахуванням показника інфляції і показника середньої заробітної плати. Це змішаний показник і він дає можливість тримати на сучасному рівні ті пенсії, які були призначені раніше. Саме цей крок в цьому році дозволяє нам підвищувати пенсію на 17%. Це не кожному 17%, а залежно від розміру пенсії і її складових підвищення може складати до 17%", — зазначив Микола Шамбір.
 
Нагадаємо, Уряд 1 березня здійснить планову індексацію пенсійних виплат для понад 10 мільйонів пенсіонерів. Виплата буде здійснена тим, хто має великий страховий стаж понад 35 р. чоловіки /30 р. жінки (вихід на пенсію після 2011 року) та 25/20 років (вихід на пенсію до 2011 року) але з причин низької зарплати не отримають проіндексованої виплати згідно Закону. Додаткова виплата буде складати 2400 гривень (два транша: 1200 березень та 1200 квітень).
 
Слухати повну версію.
 
Фото: Укрінформ