ЗМІ: американський ракетний есмінець Donald Cook зайшов в Одесу

ЗМІ: американський ракетний есмінець Donald Cook зайшов в Одесу

Американський ракетний есмінець Donald Cook увійшов сьогодні вранці в Одеський морський торговий порт і пришвартувався біля причалу Морського вокзалу.

За інформацією видання Думская, есмінець пробуде в Одесі до 27 лютого включно.

Donald Cook увійшов в чорноморський регіон 19 лютого, весь цей час він перебував у відкритому морі. Командування флоту США повідомляє, що есмінець прибув, щоб "підвищити стабільність в цьому регіоні". Він уже взяв участь в маневрах з фрегатом військово-морських сил Турецької Республіки. Подібні навчання будуть проведені і з кораблями українських Військово-морських сил.

Нагадаємо, вперше есмінець з'явився в Чорному морі в липні 2007 року, тоді ж вперше зайшов в Одесу. В останній раз заходив в український порт у вересні 2015 для участі в спільних українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2015". У квітні 2014 року, в розпал російського захоплення Криму, перебував в румунській Констанці.

Як повідомлялося, командувач силами ВМС США в Європі адмірал Фогго назвав візит американського есмінця "проявом солідарності" з Україною після інциденту в Азовському морі.

Фото АР