Кримська правозахисна група: Балуха етапували в СІЗО Армавіра

Кримська правозахисна група: Балуха етапували в СІЗО Армавіра

Засудженого в анексованому Криму українського громадського діяча Володимира Балуха етапували з СІЗО міста Краснодар до СІЗО міста Армавір (Росія).

Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Фейсбук.

"Політв'язень українець Володимир Балух в даний час знаходиться в СІЗО міста Армавір Краснодарського краю", — йдеться у повідомленні.

Як зазначають правозахисники групи, у кримчанина досі немає теплих речей, адже напередодні етапу у його дружини Наталії Балух в СІЗО Сімферополя не прийняли посилку з речами і продуктами. У камері спецблоку він в даний час один.

Нагадаємо,  21 лютого 2019 року пізно ввечері Балуха вивезли з СІЗО міста Краснодар. для подальшого етапування і відбування покарання на території Росії.

Читайте також — Ольга Дінзе: Балух, фактично, вже відбув свій строк покарання

На початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку. 8 лютого 2019 року Володимиру Балуху виповнилося 48 років.

 

Володимир Балух, фото з архіву Радіо Свобода