Неретін: українське кіно може скласти конкуренцію голлівудському

 Неретін: українське кіно може скласти конкуренцію голлівудському

 

Українське кіно наблизилось до того, щоб скласти конкуренцію голлівудському, переконаний заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував, яким було українське кіно в 2018 році.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Після Революції Гідності процеси, які стояли на місці, запустилися. І один з них — це те, що ми фактично витіснили російське кіно з наших великих екранів. За 2018 рік лише три російські стрічки потрапили в український прокат. Ми випускали в прокат стрічки, які справді викликають резонанс. Крім того, російські дистриб’ютори перестали бути цікавими українському глядачеві", — зазначив Сергій Неретін.

Він зауважив, що українське кіно наблизилось до того, щоб скласти конкуренцію голлівудському кіно.

"Крім того, після Революції Гідності держава не стояла осторонь. Ми вирішили, що наше українське кіно варте того, щоб його дивилися глядачі. Спочатку було важко, кінотеатри не хотіли брати українські стрічки. Ми зуміли зламати цей спротив і, наприклад, стрічка "Я, ти, він, вона" зібрала 70 мільйонів гривень, і це рекорд. Тобто ми наблизились до того, щоб скласти конкуренцію голлівудському кіно", — сказав він.

Читайте також — Кінокритик: фільм "Малевич" містить абсолютно унікальний матеріал

Кінокритик Євген Чорний висловив впевненість, що скоро в шорт-листі певної номінації престижної премії "Оскар" можна буде побачити українську стрічку.

Прослухати повну версію.

На фото — заступник голови Державного агентства з питань кіно Сергій Неретін, facebook.com