Мей: до 12 березня парламент Великобританії проголосує за угоду про "Брекзіт"

Мей: до 12 березня парламент Великобританії проголосує за угоду про "Брекзіт"

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що парламент Великобританії буде мати можливість остаточно голосування про вихід країни з Європейського Союзу до 12 березня.

Про це повідомляє BBC.

Мей виключила голосування в парламенті за угоду наступного тижня, зауваживши, що переговори з Європейським Союзом "все ще тривають".

Нагадаємо, 16 січня депутати британського парламенту відхилити угоду, яка визначає умови виходу Великобританії з ЄС 29 березня — проти законопроекту по Brexit проголосували 432 парламентарія, за — 202. Лідер Лейбористської партії Джеремі Корбін подав на голосування за недовіру уряду.

Зазначимо, що досягнуті домовленості Великобританії та Євросоюзу передбачають, що ЄС і Великобританія встановлять єдиний митний простір з кінця перехідного періоду і до визначення відносин у майбутньому. При цьому Північна Ірландія залишатиметься частиною митної території, як і решта Великої Британії, без застосування будь-яких тарифів, квот, перевірок або правил походження товарів.

10 грудня суд Європейського союзу ухвалив рішення, що уряд Великої Британії в односторонньому порядку може скасувати Brexit.

Тереза Мей, фото — REUTERS