Цьогорічний Docudays UA буде присвячений інтернету — Вікторія Лещенко

Цьогорічний Docudays UA буде присвячений інтернету — Вікторія Лещенко

Фестиваль документального кіно Docudays UA цього року буде присвячений інтернету. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" повідомила директорка програмного департаменту фестивалю – XVI Вікторія Лещенко
 
"Цьогорічна тема фестивалю присвячена інтернету. Інтернету загалом і взагалі правам людини в цифрову добу і в інтернеті. Нам здавалося дуже важливим подивитися на структурні зміни, які відбуваються в нашому суспільстві, бо власне інтернет як мережа перевернув це суспільство і зробив його з вертикального горизонтальним", — розповіла  Лещенко.
 
За її словами, фільми, що будуть представлені на фестивалі, розкриють як позитивні, так і негативні аспекти впливу інтернету на соціум. 
 
"У нас буде центральна програма "Мережа" і там ми можемо побачити приклади колаборації  в інтернеті, якісь позитивні наслідки цього, можливо менш позитивні наслідки, якісь питання, які виникають у зв'язку з цим, тобто це досить цікавий погляд на світ інтернету", — зазначила Вікторія Лещенко.
Зазначимо, Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA — це найбільший міжнародний фестиваль документального кіно в Україні. Проходить щороку впродовж останнього тижня березня у Києві.
 
Головна мета Docudays UA — сприяння підвищенню рівня української кінодокументалістики, становленню в Україні відкритого діалогу про моральні проблеми суспільства, права людини. Засобами кіномистецтва сприяти зміцненню почуття людської гідності у громадян України, надихати їх на активні відповідальні дії задля побудови демократичного суспільства. 
 
Слухати повну версію.