Скрипник: політв'язня Балуха етапували в невідомому напрямку

Скрипник: політв'язня Балуха етапували в невідомому напрямку

Засудженого в анексованому Криму українського громадського діяча Володимира Балуха етапували із СІЗО у Краснодарі в невідомому напрямку.

Про це розповіла Українському радіо голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник.

"Поки нам відомо, що його вивезли з СІЗО міста Краснодара (Росія) для подальшого етапування і відбування покарання на території Росії. Були звернення рідних та адвокатів Володимира Балуха до відповідних служб, аби дізнатися, куди його етапують. Їм такої інформації не надали та сказали, що повідомлять, коли доставлять до місця призначення і скажуть, в кій колонії він перебуватиме", — росказала вона.

Раніше Кримська правозахисна група повідомляла, що Володимира Балуха перевели з СІЗО Сімферополя в окупованому Криму для етапування в Краснодар
його забрали голодним і без речей. Причини етапування йому не назвали.

Читайте також — Ольга Дінзе: Балух, фактично, вже відбув свій строк покарання

На початку 2018 року так званий Роздольненський районний суд анексованого Криму засудив Володимира Балуха до майже чотирьох років ув'язнення за нібито зберігання боєприпасів, але, за словами захисту, окупаційна влада засудила його через те, що він відмовився прибрати прапор України з подвір’я свого будинку. 8 лютого 2019 року Володимиру Балуху виповнилося 48 років.

Володимир Балух, фото з архіву Радіо Свобода