Побиття догхантера Святогора було провокацією — зооактивістка

Побиття догхантера Святогора було провокацією — зооактивістка

Побиття скандально відомого догхантера Олексія Святогора було провокацією. Таку думку в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Вдень" висловила  зооактивістка Наталя Леденьова.
 
"Я вважаю, що це була провокація і не впевнена, що людина, якій проломали череп, як пишуть, міг зробити селфі зі щасливим лицем. Та кривава маса, яка була у нього на обличчі,в принципі не відповідає моделі, яка описує сам Святогор, чи його адвокат Клеменюк, — зазначила активістка.
 
За її словами, активісти не зацікавлені у побитті догхантера, оскільки у них є можливість притягнути його до відповідальності законними методами.  
 
"Ніхто з нас, зоозахисників, такі методи не використовує. Ми вже два роки добивалися, щоб його притягнули до відповідальності за законом і не в наших інтересах зараз, коли вже є суд, якось себе дискредитувати і давати шанс Святогору уникнути відповідальності, а він до цього в принципі і йде", — заявила зоозахисниця. 
 
Нагадаємо, Святогор не раз відкрито заявляв про те, що вбиває бездомних собак та був занесений у базу МВС як особа, яка переховується від органів досудового розслідування. Його розшукували за частинами 2 та 3 статті 300 Кримінального кодексу України "Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості" та затримано у червні минулого року. 
 
21 лютого до чергової частини Шевченківського управління поліції надійшло повідомлення від лікарів про те, що на вулиці Щусєва Олексія Святогора  побили.
 
Слухати повну версію.