Волкер презентував новий сайт, присвячений протидії агресії Росії проти України

Волкер презентував новий сайт, присвячений протидії агресії Росії проти України

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер представив новий сайт "Протидія агресії Росії в Україні".

Про це він повідомив у Твіттер.

"Будь ласка, ознайомтеся з нашим новим веб-сайтом "Протидія російській агресії в Україні" — інноваційні зусилля показати знімки з супутників, карти та статистичні дані, аби деталізувати наслідки російської агресії в Україні", — написав Волкер.

Він також подякував Бюро з конфліктів та операцій зі стабілізації за проведену роботу над створенням веб-сайту.

На сайті, зокрема, йдеться про те, що після Революції Гідності в Україні протягом 2013 та 2014 років Росія незаконно захопила і окупувала Крим та почала збройний конфлікт на сході України.

"Через п'ять років Росія продовжує озброювати, навчати, очолювати і боротися разом з антиурядовими силами на сході України, при цьому фальшиво наполягаючи, що вона не є стороною конфлікту", — зазначено на сайті.

За даними новоствореного сайту, бойові дії на Донбасі призвели до смертні приблизно 13 тисяч осіб, а через гуманітарну катастрофу в регіоні страждають понад 3,4 мільйона людей.

Як повідомлялося, Курт Волкер заявив, що Росія щодня впродовж чотирьох років порушує Мінські угоди.

Нагадаємо, комплекс заходів з виконання Мінського протоколу, узгоджений на саміті в Мінську 11-12 лютого 2015 року лідерами Німеччини, Франції, України та Росії у форматі "нормандської четвірки", підписали учасники Тристоронньої контактної групи: посол Гайді Тальявіні (від ОБСЄ), другий президентом України Леонід Кучма (від України) та посол Росії в Україні Михайло Зурабов (від Росії).

На фото: Курт Волкер