Устименко вимагає, щоб його справу передали іншому правоохоронному органу

Устименко вимагає, щоб його справу передали іншому правоохоронному органу

Громадський активіст з Одеси Віталій Устименко вимагає, щоб справу про напад на нього передали іншому органу. Про це він заявив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері"
 
"Зараз одною з основних вимог, яка є у мене і у адвокатів, щоб змінили  слідчий орган, який здійснює слідство, тому що на даний момент ми розуміємо, що Слідче управління Одеської області не буде виконувати належним чином слідство", — вважає активіст. 
 
За його словами, розслідування повинні вести ті правоохоронці, які не пов'язані з одеськими фінансово-промисловими групами. 
 
"Не в Одесі має розслідуватися ця справа, очевидно. Правоохоронні органи Одеської області підпорядковані фінансово-промисловій групі, яка де-факто контролює місто. Вони не здатні ефективно розслідувати злочини, до яких мають якесь відношення представники цієї фінансово-промислової групи. Єдиний правоохоронний орган, який дійсно здатен створити проблему для них — це Національне антикорупційне бюро, тому що це незалежний орган. Тому ми вимагаємо перенесення справи до іншої області, можливо це має бути і Київ", — зазначив Віталій Устименко. 
 
Зазначимо, раніше сьогодні підозрюваного в організації нападу на одеського активіста Віталія Устименка випустили з СІЗО
 
Нагадаємо, на лідера одеського Автомайдану 5 червня 2018 року напали з ножем двоє чоловіків. Поліція порушила справу як замах на вбивство. Пізніше їх затримали в Донецькій та Дніпропетровській областях, суд взяв їх під варту без права виходу під заставу.
 
Як розповідав в ефірі Українського радіо активіст Устименко, 27 вересня він отримав інформацію про те, що прокурор Одеської області розказав, що нападників, які скоїли на нього напад, затримано. За словами активіста, їх було затримано під тиском громади.
 
Слухати повну версію.
 
Фото: Віталій Устименко, джерело: фейсбук