Президент Казахстану Назарбаєв запропонував уряду піти у відставку

Президент Казахстану Назарбаєв запропонував уряду піти у відставку

Президент Казахстану Нарсултан Назарбаєв запропонував уряду піти у відставку через те, що реформи в країні не були реалізовані — позитивних змін в економіці та якості життя населения не відбулося.

Офіційну заяву опубліковано на офіційному сайті президента Казахстану.

"Повна реалізація П'яти інституційних реформ повинна була привести до кардинального збільшення частки малого та середнього бізнесу і зниження участі держави в економіці, "розчищення" банків, підвищенню довіри до судів і правоохоронній системі. У багатьох секторах економіки, незважаючи на прийняття безлічі законів, рішень уряду, позитивні зміни так і не відбулися. Уряду спільно з Національним банком так і не вдалося в повній мірі створити реальні стимули і інструменти для якісного зростання економіки", — йдеться у заяві.

Він також заявив, що реальні доходи населення не зростають, а доля витрат на продукти харчування у сім'ях навпаки збільшується.

"Доходи і якість життя населення мали бути основними пріоритетами роботи кожного члена уряду", — наголосив він.

За його словами, всі ці помилки влади ускладнилися невмінням чиновників вислуховувати проблеми людей.

"У цих умовах я, як Президент і Гарант Конституції, враховуючи інтереси нашого народу, приймаю наступне рішення. Вважаю, що Уряд повинен піти у відставку", — підсумував він.

Він також додав, що нове керівництво уряду має виробити дієві кроки, спрямовані на підвищення рівня життя, стимулювання економіки та реалізацію стратегічних завдань.

Нарсултан Назарбаєв. Фото з офіційного сайту президента Казахстану