Юристка пояснила, чому ЦВК збільшила кількість виборчих дільниць на Донбасі

Юристка пояснила, чому ЦВК збільшила кількість виборчих дільниць на Донбасі

Збільшення кількості виборчих дільниць на Донбасі пов'язане з поверненням під контроль України ряду окупованих Росією територій. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Зранку" повідомила юристка Громадської організації "Донбас SOS" Марія Красненко.
 
"За рішенням ЦВК було збільшено кількість виборчих дільниць, точніше, ми не можемо стверджувати, що це збільшення, це їх формування. Чому збільшилась? У порівнянні з 2014 р. територія, яка є підконтрольною Україні значно збільшилась, відповідно, і територія, на якій будуть проходити вибори також збільшилась", — зазначила юристка.
 
Разом з тим, за її словами, на скільки збільшиться кількість виборців у порівнянні з 2014 роком, наразі невідомо.
 
"Щодо аспекту виборців, однозначно стверджувати, що їх кількість збільшилася, не можна, оскільки даних, щодо осіб, які змінюють місце голосування, ще немає", — підкреслила вона.
 
Нагадаємо, Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти — всього зареєстровано 44 кандидати. Вибори заплановані на 31 березня.
 
Слухати повну версію.