Проект "Восток-Дім": у Львові презентують історії людей, які живуть у прифронтовій зоні

Проект "Восток-Дім": у Львові презентують історії людей, які живуть у прифронтовій зоні

Історії людей, що залишилися жити у прифронтовій зоні під час збройного конфлікту на сході України, презентують у Львові. Про це в ефірі програми "ART-Панорама" розповіла науковий співробітник Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія терору" Богдана Тараніна.

Ведуча:

Наталія Тищенко

У Львові презентують проект "Восток-Дім". Цей проект представляє історії людей, які під час конфлікту на сході України залишилися жити у прифронтовій смузі Донбасу.

"Основна мета цього проекту – інтегрувати історії очевидців конфлікту в культурну пам'ять українського суспільства. Зараз не всі розуміють, що таке війна, і як це – жити у прифронтовій зоні і бачити це все на своєму прикладі", – розповіла науковий співробітник Меморіального музею тоталітарних режимів "Територія терору" Богдана Тараніна

Матеріал для проекту "Восток-Дім" збирався у прифронтовій смузі Луганської області в період з грудня 2016 року по червень 2017 року.

"Автором проекту була Юлія Кішенко, Світлана Баннікова, Олександра Ворошилова. Виставка вдібуватиметься у форматі майстер-класу. Юлія покаже, як у людей формується поняття дому, як ці люди сприймають дім і як сприймають дім переселенці. Буде дуже цікаво, інтерактивно. Всі будуть щось малювати, читати", – поділилась Богдана Тараніна.

В історіях учасників проекту "Восток-Дім" ідеться про дім і його особливе значення в житті людей прифронтових регіонів.

"Будуть фотографії людей біля їхніх будинків, будуть малюнки людей, як вони уявляють свій дім. Третя частина кожної історії – це аудіоспогади людей. І четверте – будуть надруковані трьома мовами спогади цих людей та інформація про них. Це буде приблизно два десятки історій", – анонсувала організаторка.

У Меморіальному музеї тоталітарних режимів "Територія терору" проект "Восток-Дім" триватиме з 20 лютого по 30 квітня 2019 року.